Goodnews.ua


Disney+ видалили з Сімпсонів серію «Примусової праці» у Гонконгу

Февраль 07
22:56 2023

Глядачі Disney+ у Гонконгу помітили, що 12-а серія 16-го сезону «Сімпсонів» недоступна для перегляду. Вони вважають, що стрімінг, який нещодавно запустився в районі Китаю, видалив її через відсилання до подій на площі Тяньаньмень.

Про це пише CBR.

В епізоді «Goo Goo Gai Pan», в якому сімейство приїжджає до Пекіна, є як мінімум дві посилання на бойню в Китаї: меморіальна дошка з написом «Площа Тяньаньмень: на цьому місці в 1989 році нічого не сталося» і натяк на відому фотографію беззбройної людини, яка кілька годин поодинці стримувала колону військової техніки. Ця подія жорстко цензурується китайською владою.

З 15 квітня по 4 червня 1989 року на площі Тяньаньмень у Пекіні пройшла серія мітингів під гаслами реформ та демократизації. Основними учасниками акції виступили студенти. 4 червня політичне керівництво Китаю вирішило придушити хвилювання із застосуванням вогнепальної зброї та бронетехніки. Оцінки загиблих варіюються: від 241 (за офіційними даними) до кількох тисяч.

З 1990 року мешканці Гонконгу збираються у парку «Вікторія», щоб згадати загиблих на площі 4 червня. Акцію не стали проводити лише 2020 року через пандемію коронавірусу, але цього року вона знову відбулася.

Tags
Share

Статьи по теме

Останні новини

Полиция купила люксовый минивэн Hyundai Staria со Старлинком за 2,7 млн

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua