Goodnews.ua


Токарні верстати з ЧПУ: функції та застосування

Июль 01
18:01 2024

Обробка металевих заготовок з допомогою токарного устаткування, що оснащене програмним керуванням — це ефективний спосіб виготовлення різноманітних деталей та запчастин. Точіння підходить як для попередніх, так і чистових робіт.

Обробка металів на токарних верстатах: особливості технології

Спосіб металообробки на токарному верстаті передбачає надання певної форми, розміру та властивостей металевій деталі. Процес точіння включає в себе такі основні етапи:

  • металеву заготовку надійно фіксують у патроні або центрах токарного станка;
  • налаштовують роботу устаткування: швидкість обертання шпинделя, подачу та глибину різки;
  • здійснюють чорнову обробку — знімають зайві шари металу, заглиблюючись у заготовку на високій швидкості;
  • проводять чистову обробку, створюючи потрібну конфігурацію деталі;
  • за потреби виконують додаткові операції: просвердлюють отвори, вирівнюють їх, нарізають різьбу;
  • зіставляють отриману форму зі зразком чи ескізом, усувають неточності.

На токарному верстаті можна здійснювати різні операції. Для створення циліндричної форми проводять поздовжнє точіння. Обробка торцевих поверхонь здійснюється з допомогою поперечної обробки, під час якої різець рухається перпендикулярно до осі обертання. Також методом виточування можна створювати металеві конуси. Ця технологія дозволяє отримувати деталі з порожнинами, виступами, отворами та з’єднувальними елементами різної конструкції та розміру.

Основними інструментами для токарної обробки металу є різці (прямі, зігнуті, кутові, профільні). Для створення та обробки отворів застосовують свердла та зенкери. Різьбу нарізають з допомогою мітчиків та плашок. Процес обробки металу методом точіння значно прискорюється, якщо проводити його на обладнанні, оснащеному ЧПУ.

Токарні верстати з ЧПУ: основні переваги

Токарні станки з числовим програмним управлінням — це сучасне устаткування, здатне помітно підвищити ефективність виробництва. Його важливою перевагою є автоматизоване керування. Це не лише сприяє пришвидшенню процесу, а зменшує ймовірність помилок та неточностей. Всією процедурою обробки керує комп’ютерна програма. Новітнє програмне забезпечення дозволяє з високою точністю створювати деталі будь-якої складності. Тоді як вручну виготовляти деталі зі складною конфігурацією — це важкий та тривалий процес, кінцевий результат якого може бути недосконалим.

Застосування токарних станків ЧПУ є особливо актуальним для серійного виробництва. Воно дає змогу створювати потрібну кількість ідентичних деталей з мінімальними відхиленнями. Виготовлення невеликих або середніх партій продукції теж не є проблемою, оскільки токарний верстат ЧПУ нема потреби довго налаштовувати вручну. Програма самостійно визначає алгоритм роботи.

Застосування обладнання з програмованим керуванням дозволяє зекономити сировину, зменшити кількість відходів та браку серед готових виробів. Загалом це дає можливість знизити виробничі витрати та підтримувати високі стандарти якості продукції.

Токарні верстати ЧПУ можна інтегрувати з іншими виробничими процесами, наприклад контролем якості чи роботизованими маніпуляторами для сортування виробів.

Великий вибір токарних верстатів з ЧПУ різних модифікацій пропонує компанія «ДИС-ГРУПП». В нашому каталозі ви знайдете якісне високоточне обладнання від відомих торгових марок за вигідними дилерськими цінами. Фахівці фірми за потреби допоможуть підключити станок та здійснити базові налаштування.

 

Share

Статьи по теме

Останні новини

Определилось место проведения финала Чемпионата мира-2030

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua