Goodnews.ua


На виставку української художниці Ірини Федоренко в Мюнхені приїхала ерцгерцогиня Габріела фон Габсбург

Июль 26
16:45 2023

У п’ятницю 21 липня в Мюнхені відбулося відкриття персональної виставки «Українські мальви» Ірини Федоренко SEMIRA в рамках Мюнхенського фестивалю квітів.

Мальва, як символ зв’язку між чоловіком і жінкою, є центральним елементом у представлених роботах Семіри. В Україні мальви традиційно вирощують у садах будинків, щоб захистити родину від зла. Семіра сприйняла цей сенс і опрацювала його у своїх творах мистецтва. Мальва символізує красу, силу та тендітність водночас і тому є символом самого життя.

Твори мистецтва пов’язують людину і природу та занурюють глядача у світ, сповнений краси та гармонії.

Художниця розповідає:

«Ми зробили неймовірне і підготували все трохи більше, ніж за тиждень! За все — величезне спасибі організаторам! Це був просто чарівний вернісаж і я була дуже рада його провести в компанії моїх друзів і прекрасний гостей, які незважаючи на жахливу погоду приїхали на відкриття! Окремо хочу подякувати Габріеллі фон Габсбург — австрійській ерцгерцогині — за те, що провела цей вечір з нами❤»

Габріела фон Габсбург — австрійська ерцгерцогиня з гілки Австрійських-Есте, угорської гілки Габсбург-Лотаринзьких, донька титулярного імператора Австро-Угорщини Отто і принцеси Регіни Саксен-Мейнінгенської; скульпторка, громадська діячка, посол Грузії в Німеччині з 2009 по 2013 рік. Крім того, Габріелла — професорка мистецтва і відома у світі арт-кураторка.

Напередодні відкриття виставки друзі Ірини зробили подарунок і прикрасили галерею цілим морем живих квітів, перетворивши простір у центрі Мюнхена на острівець української природи.

Ірина займає активну позицію і просуває українську культуру та мистецтво у світі, кілька днів тому у Фейсбук художниця опублікувала фото з актором і музикантом Джонні Деппом і написала:

«Перед концертом ми говорили про Україну і під час шоу на сцені Johnny Depp і The Hollywood Vampires з’явився наш прапор».

Виставка триватиме до кінця тижня, рекомендуємо відвідати.

SchauRaum im Ackermannbogen

München

Share

Статьи по теме

Останні новини

Граждане Украины могут докупить себе стаж для выхода на пенсию

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua