Goodnews.ua


Чудове місто на Дніпрі з морським портом і смачними кавунами

Август 29
12:05 2019

Херсон – місто на півдні України, засноване за указом КатериниII. Назву отримало на честь кримського Херсонеса. Головними засновниками його стали князь Григорій Потьомкін та Іван Ганнібал, який керував будівництвом фортеці, призначеної для забезпечення безпеки південних кордонів Російської імперії від турецьких нападів.

Місто розташоване на березі Дніпра. Херсон рівночасно є річковим і морським портом країни. В історичному центрі міста залишилось декілька старовинних будівель, які рахуються пам´ятками архітектури минулого. У місті є на що подивитись і де влаштувати своє дозвілля. Візитною карткою міста вважається Херсонська фортеця, від якої залишились північні і західні ворота, кілька фрагментів валу і Арсенал.

Незмінний інтерес у туристів представляє будівля обласного художнього музею, збудована для засідань міської думи на початку 20 століття. Незвичайний архітектурний вигляд утворює ажурний кам’яний фасад і пишне внутрішнє оздоблення з ліпниною і різьбленням по каменю. Колекція самого музею нараховує біля 11 тисяч експонатів. Ще одну старовинну будівлю займає краєзнавчий музей, відкритий наприкінці 19 століття. Він вважається одним із найкращих в Україні. Будинок Блажкова (колишнього голови міста) початку 20 століття з вежею, виконаний у стилі неоготіки, приваблює красою і незвичайною історією.

Херсон – це джерело розкішних культових об’єктів. Найстаріша споруда у місті – Спаський собор кінця 18 століття у стилі класицизму, у якому похований Григорій Потьомкін. Любителям культової архітектури варто подивитися церкву святої мучениці Олександри кінця 19 століття, Свято-Катерининський собор кінця 18 століття, Свято-Духівський собор початку 19 століття, костел Серця Ісуса, синагогу Хабад. Ще одна церква Всіх Святих, побудована у 1808 році, розташована на міському меморіальному кладовищі, яке визиває інтерес старовинними похованнями і могилами-пам´ятниками видатних діячів історії міста. Найстаріше датується 1790 роком.

У місті багато парків і скверів, кращим з них вважається Потьомкінський, у якому приємно прогулятися вдень і ввечері. В околицях міста є чудо техніки — Аджигольский маяк висотою 65 м, виконаний з гіперболоїдних конструкцій. А ще Херсон – це край дуже смачних кавунів.

Добратися до чудового міста можна різними видами транспорту. У Херсоні є діючий аеропорт, кілька автошляхів, у тому числі міжнародних, через які в місто можна потрапити з усіх міст країни. Але найбільшою популярністю користується залізна дорога, бо станція Херсон – це значний вузол на перетині ліній Миколіїв-Джанкой, Херсон-Снігурівка.

У розкладі руху значиться біля 50 поїздів далекого спрямування. У напрямку «Херсон-Київ» і «Херсон-Львів» курсують кілька потягів щоденно і за особливим графіком. Зі станції можна доїхати до всіх обласних міст України. З залізним вокзалом зв’язані маршрути громадського транспорту.

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

«Очень разочарованы, но таков футбол»: Тренер Словакии высказался о поражении с Англией

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua