Goodnews.ua


Відвертий абсурд і трагіфарс. Про політичну осінь

Август 28
17:07 2017

Відвертий абсурд і трагіфарс. Про політичну осінь

Дуже стрімко та неочікувано водночас, в наше життя увірвалася “політична осінь”.

Назовні повилазили відверті політичні технології, спрямовані передовсім на досягнення старої як світ мети – розділяй і володарюй. Вкрай помітним це стало в День Відновлення Незалежності України, як під час офіційного параду, так і під час Народної Ходи Нескорених.

Дожити на четвертому році Національно-Визвольної Війни до того, що нас починають ділити за принципом “герой не герой” за принципом хто з владою, а хто проти неї – це вже відвертий абсурд і трагіфарс. Проте, немає нічого дивного, адже в історії таке було й не раз. Наприклад існувало реєстрове козацтво, яке служило Гетьманату, і Запорізька Січ, де навіть існувала приказка “З Січі видачі немає”, коли пан приїздив забирати туди свого кріпака-утікача. Йому казали – “йди і забери”, і пан розвертався і йшов ні з чим.

Зараз, вимальовується та ж сама схема, коли є визнані Державою Воїни, Добровольці, Волонтери, які подекуди забувають ким були і сліпо служать Гетьману (якщо можна його так назвати. Не можна, але хай буде для більшої ясності історичних паралелей), і ті, які цього Гетьмана і його воєвод дуже сильно не люблять і незбираються їсти з його рук тому, що дуже добре пам'ятають певні його дії в конкретних ситуаціях.

Хіба сучасні Січовики не люблять Україну, не стояли чи стоять досі на її обороні? Маячня. Люблять і ДУЖЕ сильно, проте технологія намагається подати їх в такому світлі, що раз вони не люблять Гетьмана і не йдуть за ним, а посилають подалі – вони не люблять Україну.

Цього допускати не можна, хоча конкретний випадок з я переконаний ПРОПЛАЧЕНИМ фріком з плакатом “Порошенко наш гетьман – іншого немає”, вже запустив маховик, адже реєстрові блоґери і журналісти жваво підхопили це і використали таким чином, буцім-то “їх таких мільйони”, а ті Захисники України і Волонтери, які були не згодні з такою подачею – ледь не “вороги народу”.

Та і таку совковість ми проходили. Оця от “генеральна лінія партії” та інша єресь – вже була, і ми дечому навчилися. Та головне тепер зробити висновки з такими акцентами, аби присікти подібні початки на корню, бо вони по-перше ДУЖЕ шкодять єдності країни, що додає питань до т.зв. “Гетьмана”, а по-друге – повертають нас в УССР. А завершу я так:

Коли на січі отаман не міг впоратись зі своїми обов'язками, козаки збиралися на віче, і вимагали “скласти булаву”. І от якщо Порошенко продовжуватиме втілювати в життя гібрид ідолопоклонництва, совка і недолугого гетьманату – ця політична осінь стане для нього останньою і реєстрові не врятують. Хоча, може вона для нього вже такою стала ще не наступивши. Хто його знає…

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

«Продолжаем бороться»: Довбик оценил свой гол и победу Ромы над Динамо

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua