Goodnews.ua


В Україні з’явилися кишенькова юстиція або рейдери-антирейдери

Март 13
22:06 2017

В Україні з’явилися кишенькова юстиція або рейдери-антирейдери
Можливо, той незручний момент, коли…рейдери та анти-рейдери дають спільну прес-конференцію

Скажіть, чи можна собі уявити, щоб у європейській цивілізованій державі заступник Міністерства Юстиції проводив неформальні зустрічі, а пізніше спільні прес-конференції із представником бізнесу, який в результаті сумнівного рішення того ж Міністерства одним “розчерком пера” отримав активи на суму більше 10 000 000 $? В Україні – можна!

Павло Мороз (зліва на фото), заступник Міністра Юстиції й одночасно Голова Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Поруч із ним – Сергій Ігнатовський, юрист скандально відомого агрохолдингу “Мрія”.

Ігнатовський, відомий тим, що забезпечує рішення в Судах на користь агрохолдингу “Мрія”, а також вирішує інші “специфічні” завдання із отримання контролю над спірними активами, які потрапляють у сферу інтересів агро-гіганта. Що поєднує заступника Міністра Юстиції і юриста агрохолдингу із сумнівною репутацією?

Комісія при Мін’юсті прийняла рішення на користь агрохолдингу “Мрія”, протягом 2-х тижнів, перереєструвавши у Держреєстрі права на 13 компаній мало та середнього бізнесу, що донедавна успішно працювали на Західній України – на користь агрохолдингу, очевидно ставши ласим шматком для великої ФПГ.

Схема по зміні власників підприємств банально проста: будь-який “Скаржник” (фізична або юридична особа), може написати скаргу в Комісію при Мін’юсті, пан Мороз та його підлеглі протягом 45 днів мають повноваження ухвалити рішення про “Незаконність дій Держреєстратора”, а потім ще й самостійно скасувати/вилучити дані про факт Реєстрації приватного майна в системі Держреєстру та перереєструвати це майно на користь “Cкаржника”…

Журналісти-розслідувачі отримали документи, які прямо підтверджують протиправні дії членів Комісії, в результаті яких, їхні добрі знайомі із “Мрії” отримали у розпорядження власність вищезгаданих постраждалих компаній:

В Україні з’явилися кишенькова юстиція або рейдери-антирейдериЯк видно із таблиці, Скаржник і Набувач (новий власник) це зовсім різні юридичні особи!

Таким чином Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації переєструвала право власності у Держреєстрі навіть не на Скаржника, як це допускає закон, а взагалі на сторонні 3-ті компанії…

Чиновники розглядали Скарги досить поспішно: протягом всього 16 днів (а не 45 днів як передбачено) Комісія при Мін’юсті без попередження позбавляє тринадцятьох власників фірм корпоративних прав і майна в інтересах агрохолдингу “Мрія”…

При цьому “прості смертні”, які не ходять із Павлом Морозом на прес-конференції, можуть роками очікувати відповіді від чиновників із його Комісії на протиправні дії нотаріусів, які нажаль теж мають місце в Україні.

І це не дивно, адже кишені більшості рядових українців сьогодні порожні. А дозволити собі “кишенькову юстицію” та виграшні справи може лише той – у кого вони повні.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Дорогие монеты: в Украине 5 копеек продали за 8 тысяч

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua