Goodnews.ua


Україна планує довести, що рф займає місце члена Радбезу ООН без належних юридичних підстав

Декабрь 20
15:52 2022

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу заявив , що Україна готує офіційні кроки, щоб довести незаконне перебування росії в Раді безпеки ООН і домогтися її виключення.

«росія багато років отруює ООН, це ні для кого не секрет, так само, як вона отруює всі міжнародні організації, у яких перебуває. росія займає місце постійного члена Радбезу ООН без належних юридичних підстав для цього і внаслідок, відверто скажемо, шахрайської схеми, яка відбулася 31 рік тому. Україна зараз готується до офіційних кроків, які доведуть незаконне перебування росії в Радбезі ООН і запустять політичний процес, який має призвести до позбавлення її цього місця», — зазначив міністр.

Міністр також звинуватив ООН у бездіяльності щодо відправки в Україну місії для вивчення російських атак дронами іранського виробництва. Він нагадав, що Україна і союзники звернулися з відповідним запитом ще на початку застосування росією цих дронів, але зрештою Секретаріат ООН проінформував про неможливість відвідати Україну в узгоджені терміни. Україна вимагатиме пояснень.

Статьи по теме

Останні новини

В Украине вводят графики отключений света

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua