Goodnews.ua


Україна очікує пройти шлях до вступу у ЄС менш ніж за два роки — Шмигаль

Январь 13
21:05 2023

Україна розраховує на проходження всього шляху до вступу до Євросоюзу менш ніж за два роки.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час засідання уряду.

Він зазначив, що Київ почне готуватися до безпосередніх переговорів щодо вступу до ЄС паралельно з оцінкою відповідності, прийняттям та впровадженням європейського законодавства.
«Що це означає? Буде сформовано переговорну позицію України, яка визначить наші сильні сторони, межі компромісів, як вступ до ЄС вплине на окремі сектори економіки та держави в цілому. Буде сформовано команди переговорників з української сторони, які професійно зможуть обговорити деталі у різних сферах . Це стане підставою для відкриття офіційних переговорів щодо вступу», — пояснив глава уряду.

Він додав, що після вступу України в ЄС будуть остаточно скасовані всі бар’єри на торгівлю, обмеження щодо руху робочої сили, Україна отримає доступ до структурних та інвестиційних фондів ЄС.

«Об’єм роботи колосальний. Водночас ми бачимо, що наші європейські партнери налаштовані на продуктивну співпрацю в питанні інтеграції», — зауважив Шмигаль..

Прем’єр-міністр наголосив, що з 2014 року російське керівництво зосередило величезну кількість ресурсів для того, аби зірвати інтеграцію України в ЄС.

«Після розвалу радянського союзу росія так і не сприйняла того факту, що Україна — незалежна держава. Тепер вони не можуть сприйняти, що Україна вже скоро стане частиною ЄС. Для нас питання тут стоїть не у форматі «якщо», а у форматі «коли», — додав він.

В умовах, коли росія робить усе, щоб зірвати нашу європейську інтеграцію, ще більш важливими виглядають наші здобутки у цій сфері, наголосив глава уряду

Статьи по теме

Останні новини

Україна отримає €1,5 мільярда від заморожених активів Росії ще до літніх канікул у ЄС — Домбровскіс

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua