Goodnews.ua


Угода про асоціацію не дає Україні право претендувати на членство в ЄС, – експерт

Сентябрь 06
08:27 2017

Угода про асоціацію не дає Україні право претендувати на членство в ЄС, – експерт

Угода про асоціацію між Україною та ЄС, яка 1 вересня набула чинності у повному обсязі, не наближує Україну до членства у Євросоюзі, вважає експерт з міжнародної політики Юлія Осмоловська.

“Президент трохи лукавить, коли говорить, що Угода про асоціацію наближує приєднання України до ЄС. Дійсно, коли тривала робота над політичною частиною асоціації, українська сторона закладала в документи цей сенс. Втім, це була власна інтерпретація позиції ЄС, який вітав проєвропейський вибір України, як те, що це є проміжною стратегією на здобуття членства в ЄС”, – переконана експерт.

За її словами, референдум в Нідерландах та ухвалений нещодавно додатковий протокол до Угоди, який розблокував процес ратифікації Угоди про асоціацію державами-членами ЄС, “остаточно поставив крапку”.

“Тепер абсолютно точно можна стверджувати, що Угода про асоціацію не дає Україні право претендувати на членство в ЄС”, – пояснила вона.

“Тобто, за логікою цих юридичних документів ми спочатку маємо виконати Угоду про асоціацію, а вже потім говорити про перспективи членства в ЄС”, – уточнила Осмоловська.

При цьому експерт відмітила, що процес імплементації Угоди про асоціацію може тривати десятиліттями.

“Там (у документах, – ред.) закладені досить амбітні речі. Трансформації суспільно-політичного життя України, які вимагаються, неможливо буде зробити в осяжній перспективі”, – зазначила вона.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Президент ФИА обвинил британские СМИ в демонизации гонщиков и себя

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua