Goodnews.ua


Шокін намагається повернути собі посаду генпрокурора

Март 28
12:13 2017

Екс-генпрокурор Віктор Шокін намагається через суд поновитися на посаді.

Відповідний позов він подав до Вищого адмінсуду.

Позов зареєстрований 13 березня 2017 року, про що є повідомлення на сайті суду.

Справу розглядатиме колегія суддів, головуючий суддя – Валентин Мороз.

“У своїй позовній заяві він просить визнати незаконними та скасувати постанову ВР України про надання згоди на звільнення президентом Віктора Шокіна з посади Генпрокурора України”, – повідомила Гаєвська.

“Також він просить визначити незаконним і скасувати указ президента від 3 квітня 2016 року про звільнення з посади генпрокурора і указ президента від 23 червня 2016 року №269/2016 а також про поновлення його на адміністративній посаді”, – додала Гаєвська.

В указі Порошенка №269/2016 вноситься доповнення до попереднього указу про звільнення Шокіна. Указ доповнено словами “згідно з поданою ним заявою”.

Як відомо, Шокіна звинувачували в розвалі гучних справ проти людей Януковича, спуску на гальмах резонансних розслідувань, через що ЄС змушений знімати санкції з фігурантів списку.

16 лютого президент Петро Порошенко у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора Шокіна подати у відставку.

Шокін написав таку заяву і пішов у відпустку, з якої повернувся 16 березня.

Відтоді відбулося кілька акцій за відставку генпрокурора та проведення відкритого конкурсу на цю посаду.

Заступник генпрокурора- прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявляв, що у ГПУ продовжуються звільнення слідчих, які вели справу “діамантових” прокурорів, звинувачених у корупції. Також Сакварелідзе заявив про ділові зв’язки генпрокурора і “діамантових”.

29 березня стало відомо, що генпрокурор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника, реформатора Давида Сакварелідзе.

29 березня Верховна Рада дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

Вже після відставки шокіна стало відомо, що під час обшуку у “діамантового” прокурора Олександра Корнійця були вилучені копії особистих документів звільненого генпрокурора Віктора Шокіна, серед яких паспорти, документи на нерухомість.

Сакварелідзе заявив, що Корнієць був “керуючим справами” Шокіна.

1 грудня САП не знайшла підстав для розслідування можливого незаконного збагачення або декларування недостовірної інформації колишнім генеральним прокурором Віктором Шокіним.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Як гідроізоляція Hyperdesmo захищає будівлю від впливу ультрафіолету

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua