Goodnews.ua


Рецепт процесуального Апокаліпсису

Июль 11
03:18 2017

Рецепт процесуального Апокаліпсису

Рецепт процесуального Апокаліпсису, або коротко про “процесуальну реформу”.

1. Таємно, без широкого обговорення, за три місяці в АП розробити нові редакції текстів ЦПК, ГПК та КАС і внести їх в Раду одним законопроектом на 750 сторінок.

2. Депутатам, не читаючи текст, мовчки проголосувати в першому читанні цей стос паперів.

3. Поспіхом в Комітеті за тиждень розглянути 5 000 поправок до тексту проекту.

4. Ухвалити у другому читанні, не читаючи.

Ось вам рецепт колапсу, який настане на наступний день після набуття чинності “кодексів”.

А тепер про головне.

А) Жоден новий/старий процесуальний кодекс не змусить корупційного, непрофесійного і лінивого суддю раптом почати судити справедливо і оперативно. І взагалі, справа зовсім не в кодексах.

Б) Переконаний, що на 75% “нові редакції” кодексів – це існуючі норми, переписані дещо в нішій послідовності та дещо іншими словами. І тепер суддям прийдеться через забаганки людей, які хочуть стати “батьками реформи”, витрачати свій час впусту, переробляючи деталі (номери статей, словосполучення тощо) у всіх своїх процесуальних шаблонах, що загальмує правосуддя як мінімум на півроку.

В) І не розповідайте, що це все робиться для того, щоб Верховний Суд запрацював. Для того, щоб він запрацював, потрібно було внесення точкових змін, а не викладення кодексів в новій редакції.

І останнє. Не встигнуть висохнути чорнила Президента на цьому “витворі юридичного мистецтва”, як у Раді з’являться декілька законопроектів, які будуть виправляти численні прогалини, ляпи та дурниці, які зараз поспіхом ухвалять. І виправлення цих ляпів і дурниць буде тривати не один рік.

І протягом всього цього часу я вас запрошую в українські суди.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Війська РФ атакували Нікопольський район, є руйнування

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua