Goodnews.ua


Рада підтримає подання про зняття недоторканності з Добкіна, – політолог

Июль 13
16:54 2017

Рада підтримає подання про зняття недоторканності з Добкіна, - політолог

Верховна Рада підтримає подання Генпрокуратури про зняття недоторканності з народного депутата від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна.

Такий прогноз щодо голосування в парламенті, яке заплановане на сьогодні в другій половині дня, у коментарі UAINFO зробив політолог Леонід Кулєш.

“Прогнозую, що з Добкіна знімуть недоторканність”, – сказав політолог.

Він зазначив, що подання на Добкіна в частині обвинувачення схоже на подання на нардепа Олеся Довгого, з якого Рада у вівторок зняла недоторканність, і стосується розкрадання землі, коли він очолював Харківську міську раду.

На думку Кулєша, однією з причин, чому народні депутати підтримають подання Ю. Луценка, є, власне, прохання самого Добкіна про зняття з нього недоторканності.

Також під час голосування, вважає політолог, депутати можуть прийняти до уваги те, що Добкін – представник “Опозиційного блоку”, в минулому дуже активний член Партії регіонів та політик, який “засвітився” в антиукраїнських мітингах під час подій на Майдані.

Щодо подань, які стосуються затримання і арешту, експерт висловив сумніви, що вони будуть підтримані Радою.

“Якщо звинувачення проти Добкіна порівнювати з доказовою базою злочинної діяльності Розенблата, продемонстрованою НАБУ, і зважати на той факт, що парламентарі не дали згоду на затримання і арешт депутата від БПП, то, думаю, в залі не вистачить голосів і на схвалення аналогічного прохання ГПУ щодо Добкіна. Навіть не дивлячись на те, що він представник режиму Януковича, дуже мала ймовірність, що ці подання будуть підтриманні”, – зазначив Кулєш.

Разом з тим, політолог не виключає, що могли відбутися міжфракційні переговори і досягнута згода щодо проведення “загальноукраїнського шоу по посадці регіонала”.

Нагадаємо, вчора, 12 червня, Регламентний комітет ВРУ підтримав подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності М. Добкіна. Водночас подання щодо затримання і арешту нардепа комітет визнав недостатньо обґрунтованими.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Экс-игрок сборной Украины, тесть которого погиб на войне с РФ, обратился к Тимощуку

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua