Goodnews.ua


Обмін дипломатичними ударами Росії та США. Що далі?

Сентябрь 02
13:22 2017

Обмін дипломатичними ударами Росії та США. Що далі?

Сполучені Штати Америки вирішили закрити генконсульство Російської Федерації у Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об’єктів у Нью-Йорку та Вашингтоні. І причина того, що США вимагають від Росії обмежити її дипломатичну присутність американських містах, лежить на поверхні: це — крок у відповідь на рішення Москви обмежити кількість працівників дипломатичних установ Сполучених Штатів у Росії до 455 осіб.

Тож у даному випадку американці здійснили дзеркальний крок. Мабуть, Сполучені Штати порахували не лише кількість дипломатичних працівників, а й кількість російських консульських установ на території США…

Сан-Франциско – місто, в якому американці «запропонували» росіянам закрити своє консульство – є доволі специфічним. Воно розташоване на узбережжі Тихого океану, тобто досить далеко від столиці. А оскільки це консульство обслуговує російських громадян, то для них це створить певні проблеми. До того ж, можна сказати, що це — територія Силіконової долини, де працюють програмісти та діють різноманітні високотехнологічні фірми. Тому, ймовірно, Вашингтон вирішив обмежити дипломатичну присутність росіян саме там, в тому числі, виходячи з міркувань протидії технологічному шпіонажу та заради ускладнення роботи російським спецслужбам.

В будь-якому разі закриття консульств — це неприємна річ. Це є свідченням того, що двосторонні відносини між країнами справді погані, і вони деградують дедалі більше. Але це не такий радикальний крок як розрив дипломатичних відносин чи оголошення війни. Це щось між висилкою шпигунів і припиненням дипломатичних відносин.

Що — далі? Чи буде «дипломатична війна» між Росією і США загострюватися? Зараз сторони провели обмін ударами. Звісно, на цьому можна було б зупинитися на якийсь час. Але якщо росіяни будуть продовжувати загострювати ситуацію і дадуть свою чергову відповідь, то американці будуть змушені реагувати.

Взагалі, тема російсько-американських відносин і надалі лишатиметься конфліктною достатньо тривалий час. Принаймні поки не закінчаться розслідування в США щодо російського втручання у американську виборчу кампанію тощо. Тобто доки існуватиме той Russiagate, буде зберігатися і напруження у двосторонніх відносинах Америки та Росії, яке, звісно, буде позначатися на дипломатичних відносинах.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Понад половина лікарів МСЕК на Харківщині отримують пенсії — дані декларацій

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua