Goodnews.ua


Новий міністр оборони Німеччини виступив із першою промовою

Январь 19
14:10 2023

 Фото: Michael Matthe

Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус виступив із першою промовою після призначення його наступником Крістіни Ламбрехт.

Його слова наводить Reuters.

Глава Міноборони ФРН заявив, що працюватиме над посиленням німецької армії та продовжуватиме підтримувати Україну у протидії російській агресії. Він зазначив, що його робота маж надзвичайно високий рівень відповідальності навіть у мирний час, а тим паче в часи, коли Європа знову стикається з війною.

«Зараз не звичайні часи, в Європі війна. росія веде жахливу винищувальну війну проти суверенної держави, проти України. Німеччина не є стороною війни. Тим не менш, війна на нас впливає, важливість підвищення безпеки інша, ніж рік тому. Тому зараз питання про те, щоб зробити Бундесвер сильнішим зараз і швидко. Йдеться про стримування, ефективність і оперативну спроможність. І при всьому цьому головне зараз — продовжувати підтримувати Україну, також силами Бундесверу», — наголосив політик

Пісторіус офіційно вступив на посаду міністра оборони ФРН: він склав присягу в Бундестазі як наступник Ламбрехт, яка пішла у відставку. 19 січня він має зустрітися зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном, а у п’ятницю — з керівниками оборонних відомств приблизно із 50 країн НАТО.

Статьи по теме

Останні новини

Гюндоган отметил влияние Гвардиолы на его возвращение в Манчестер Сити

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua