Goodnews.ua


Незадекларована квартира довела до суду головного фіскала Київщини

Июль 27
08:46 2017

Незадекларована квартира довела до суду головного фіскала Київщини

Завтра о 10:25 ранку Солом'янський районний суд міста Києва розгляне справу про приховування статків виконуючим обов'язків начальника Головного управління ДФС у Київській області Олексієм Кавиліним, який паралельно (!) очолює Запорізьку обласну ДФС.

У березні Кавиліну подарували квартиру площею 277 квадратних метрів у столичному житловому комплексі бізнес-класу “Пори року”. Вперше про це повідомив громадський проект “Декларації”. Як було встановлено, вартість квартир вдвічі меншої площі без ремонту у тому житлокомплексі на вторинному ринку починається від 6 мільйонів гривень. А ціна квартири з трохи меншою квадратурою (245 кв.м) сягає 16 мільйонів гривень.

Незадекларована квартира довела до суду головного фіскала Київщини

Інформація з державного веб-порталу “Судова влада України”

Варто зазначити, що фіскал не вказав коштовний подарунок у власній е-декларації. Чим порушив частину 2 статті 172-6 кодексу про адмінпорушення, за що передбачене покарання – штраф від 850 до 1700 гривень.

Крім того, декларанту світить звільнення у триденний строк в порядку нового закону про державну службу, якщо суд визнає начальника податкової корупціонером.

В кінці червня працівники Управління захисту економіки Нацполіції у м. Києві склали на Олексія Кавиліна протокол про правопорушення. Участь у судовому розгляді візьмуть представники Генеральної прокуратури України.

До призначення на Київщині Кавилін від 2014 року очолює Запорізьку обласну податкову. Раніше працював в Міндоходів, в яке прийшов з бізнесу.

Незадекларована квартира довела до суду головного фіскала Київщини
Інформація з офіційного порталу ДФС

Всеукраїнський рух проти політичної корупції “Під контролем” пильно слідкує за цією справою з кількох причин:

1. Приховування елітної нерухомості посадовою особою податкової – це серйозне суспільне порушення, яке підриває віру платників податків, власне, в існування такої податкової.

2. Кавилін прийшов в органи після Революції Гідності. Відтак має нести додаткову моральну відповідальність перед суспільством.

3. Від 2015 року в Україні діє нове антикорупційне законодавство, яке необхідно гуртом втілювати в життя, аби очистити владу від не доброчесних чиновників.

Тому закликаємо медіа та свідомих громадян відвідати даний судовий процес, аби суд публічно прийняв законне рішення.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Новый меморандум МВФ не предусматривает повышение тарифов на энергоносители

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua