Goodnews.ua


Невеличка прогулянка Добропіллям Донецької області

Июль 04
11:16 2017

Місто Добропілля під Донецьком було обстріляно “Градами” у травні 2014 року, але не здалось ворогам України. Місцеві патріоти приєднались до підрозділів ЗСУ й укріпили оборону Добропілля. “Гінцям” від “днр”, які приїздили агітувати, чітко сказали, що тут завжди була, і завжди буде Україна. Й цілком переконливо показали, що зроблять з тими, хто спробує захопити місто. У ці ж дні місцеві люди допомогли воїнам 93 бригади захопити новеньку ворожу установку БМ-21 “Град”, з якої, власне, й обстрілювали місто. Справа в тому, що окупанти відкрили вогонь, не розвернувши стартову платформу, від чого загорілися задні колеса вантажівки.

Цей епізод епопеї війни на Донбасі свідчить про важливість організації територіальної оборони й підготовки резервістів, які, за потреби, будуть діяти спільно з регулярними частинами ЗСУ. Між іншим, частина місцевих хлопців пішли служити в українську армію.

А тепер запрошую вас на невеличку екскурсію Добропіллям, яку проводить учасник оборони міста Микола Стрепоченко. Добропілля має типовий вигляд шахтарського містечка – з усіма відомими нам проблемами. Жорсткий пост-радянський індустріальний пейзаж, терикони й працюючі наполовину, а то й на чверть потужності, шахти. Добропілля заслуговує на кращу долю в ландшафті майбутньої, модернізованої України. Як й інші міста країни. Отже, ще одна невеличка замальовка з життя українського Донбасу й бліц-портрет людини, яка тут народилася, живе і захищає своє місто.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Болгарія готова допомогти Україні з постачанням електроенергії взимку

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua