Goodnews.ua


Навіщо прем’єрці Мей дострокові парламентські вибори у Великій Британії

Апрель 20
22:50 2017

Навіщо прем'єрці Мей дострокові парламентські вибори у Великій Британії

18 квітня прем’єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей оголосила про дострокові парламентські вибори, які відбудуться 8 червня, зазначає у своєму блозі на “Новому часі” колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Гадаю, тут тактичні розрахунки на те, що, користуючись наразі підтримкою населення, вона може ще більше посилити свій вплив у парламенті і виграти ці вибори, бо схоже на те, що сьогоднішні політичні опоненти консерваторів далекі від піку своєї політичної активності й, відповідно, популярності. Тому це хід тактично виправданий і дасть Мей та її партії позитивні результати. Я не бачу тут жодної великої стратегії. Це спосіб посилити свої позиції і продовжити перебування при владі. Хоча, можливо, від певної частини терміну вони відмовляються, але завойовують більше.

Палкішої прихильниці виходу Британії з ЄС, ніж пані Мей, немає. Вона зробила “Брекзит” своїм політичним прапором, тому в цьому напрямку жодних суттєвих змін передбачати не потрібно. Отже, вже проголошена нею лінія триватиме.

Звичайно, це може створити певні проблеми у взаєминах між Британією і Європейським Союзом у майбутньому. Але оскільки цей процес розтягнеться на роки, якихось безпосередніх негативів очікувати не варто. З іншого боку, її дуже позитивний ухил у бік США всі зауважили. Ця вісь Вашингтон-Лондон посилюватиметься, що є для Британії, яка виходитиме з ЄС, надзвичайно важливим елементом. А відносно самого ЄС, думаю, він буде намагатися отримати для себе максимально позитивні умови для виходу й майбутні торговельні преференції. Але це буде предметом доволі складних переговорів.

Незважаючи на впевненість у перемозі на виборах, Мей уже зараз потрібно збільшити підтримку в парламенті. Це буде чергова політична перемога, яка дасть їй значно більше впевненості у своїх силах. Це означатиме, що курс партії, який було проголошено, підтримує не лише парламент, а й британці. І це для неї дуже серйозний політичний чинник.

Під час референдуму британське суспільство розділилося навпіл, і результати були майже 50/50. Це, безумовно, несе певні загрози для Мей під час виборів, але наступні кроки показали, що так чи інакше британці з цим майже змирилися. Вона, звичайно, до певної міри ризикує, але радше за все бачить у цьому шанс отримати підтвердження того, що вона може йти саме цим шляхом і діяти, вже маючи мандат щонайменше більшості громадян.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

NAVI Junior — победители 20-го сезона European Pro League

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua