Goodnews.ua


“Надо чтобы быстро” – це слоган майбутніх виборів

Сентябрь 06
23:36 2017

"Надо чтобы быстро" – це слоган майбутніх виборів

Що коїться в країні?

Тут і законопроекти про цензуру (старий провалили і винесли через двері, то вони новий – у вікно – пропихують), і законопроект про реінтеграцію (куди знову повернулись норми про “народну міліцію”, які уже один раз приймались із вимкненим таблом), сюди ж – реформа освіти, із 12-річкою і “максимальним полегшенням програми” (а точніше – зведення її до рівня фабзавучів та вечірніх шкіл при Сталіні) та дистанційною освітою для села (яка, в пень, дистанційна освіта – автори законопроекту хоч знають, що це таке, і яку роль воно грає, чи думають, що їм курси напишуть в Гарварді?).

Так я скажу: вибори.

Їх ніхто не оголошує (і не оголосить, я додам) – але в один прекрасний день вам скажуть, що в найближчу суботу – чимшвидше, щоб всякі шатуни і косаті агентки Кремля не піарились – ми вибираємо нову Верховну Раду.

Те, що зараз відбувається – це по-перше, заділ на ці вибори. По-друге, по максимуму приймаються такі законопроекти, які в наступній Раді буде складно відкатати назад без конституційної більшості.

А її там не буде – на це уже працює вся наша соціологія, якій – таке враження – дали команду нікому не давати вище 15%.

Нескладно підрахувати, що при такій ввідній (а Охендовський підрахує) в новій ВР знову будуть точитись спікеріади і коаліціади. А “реформи” тим часом будуть генерувати профіт тим, хто їх спланував.

До речі, весь цей несамовитий піар – із розповідями про 144 реформи, “посланнями президента” (які, в пень, послання – по Конституції ми парламентсько-президентська республіка, послання і поучання президента – це там, за поребриком) та прямі ефіри прем'єр-міністра на ICTV – це передвиборча кампанія.

Гібридна.

Як і все у нас. Гібридна війна. Гібридні реформи. Гібридні вибори.

П. С.: Поки писав цей пост, згадався чомусь старий радянський фільм – “Не может быть”. Це такі кіноновели, в першій із них Вячеслав Невинний грає оборотистого лавочника, який – коли його свояка викликали в прокуратуру – вирішив швиденько продати все, нажите неправедним шляхом.

Так от його “надо чтобы быстро” – це і буде слоганом майбутніх виборів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Байден відклав візит до Німеччини та участь у засіданні «Рамштайну» — Білий дім

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua