Goodnews.ua


Магера: Мій прогноз для повторного голосування: Макрон – близько 70%, Ле Пен – близько 30%

Апрель 24
06:52 2017

Магера: Мій прогноз для повторного голосування: Макрон - близько 70%, Ле Пен - близько 30%

Отже, з дуже великою долею ймовірності для повторного голосування на виборах Президента Французької Республіки будуть включені кандидатури незалежного кандидата Емануеля Макрона і крайньої правої Марі Ле Пен. Вони набрали відповідно 24% і 22% голосів виборців.

Наважуся припустити, що Марі Ле Пен практично досягла електоральної “стелі” підтримки своїх виборців. Декілька відсотків вона здатна буде набрати лише за рахунок голосів правих республіканців.
З іншого боку, Емануель Макрон здатен свій результат збільшити у декілька разів. За рахунок соціалістів і поміркованих республіканців.

Читайте також: Макрона можно уже поздравлять с победой, – Береза

Мій прогноз для повторного голосування: Макрон – близько 70%, Ле Пен – близько 30%.
З великою долею ймовірності можна говорити про те, що вперше в історії Франції президентом стане особа, яка має суттєво старшу від себе за віком дружину :).

Особливістю конституційного ладу існуючої П’ятої Французької Республіки є режим змішаної моделі із так званою “біцефальною екзекутивою”. Оскільки, Макрон не має у нижній палаті парламенту своєї партії (уже навіть не кажу про пропрезидентську більшість), то призначений парламентською коаліцією Прем’єр-міністр стане ключовою фігурою країни у владному механізмі на найближчі кілька років. Особливо у царині внутрішньої політики.

Але без сумніву, за Президентом Республіки, як за самодостатнім суб’єктом владних відносин, який отримав свої повноваження на прямих виборах, залишаться ключові повноваження у сфері зовнішньої політики і оборони. Для нас це означає, що зовнішньополітична програма Макрона для України є досить привабливою. В тому числі в частині підтвердження оцінки російської анексії Криму і Севастополя і окупації ОРДЛО. Проте, Макрон не буде ні проукраїнським, ні тим більше проросійським. Інтереси Франції будуть для нього понад усе.

Читайте також: Кінець Старого Світу

Україні, як державі, і її владним інститутам, ще треба буде довести новому господарю на Єлисейських полях свою послідовність у виконанні взятих на себе міжнародних зобов’язань, зокрема щодо Мінських угод (як би нам цього не хотілося) і прогнозованість у поведінці як серйозного партнера. А чи здатна на це буде наша еліта і в який ефективний спосіб вона це зробить, покаже час.
В будь-якому разі, у нас чи не вперше з’являється шанс перетворити історичну російсько-французьку симпатію на своєрідний міф давно минулих років.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Курській області українські десантники знищили підрозділ морпіхів РФ

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua