Goodnews.ua


Інструктори «Global Drone Academy» першими в Україні отримали державні сертифікати про підтвердження кваліфікації БПЛА

Август 01
17:54 2024

В Україні відбувається важлива подія в індустрії безпілотних літальних апаратів (БПЛА) – запроваджено державний Професійний стандарт для спеціалістів цієї галузі.

5 лютого затверджені професійні стандарти було опубліковано в реєстрі Національного агентства кваліфікацій. Цей крок є значним досягненням для української індустрії БПЛА, оскільки він встановлює високі вимоги до професійної підготовки фахівців і тим самим відділяє аматорів від професіоналів.

Національне агентство кваліфікацій акредитувало ТОВ «Український кваліфікаційний центр операторів безпілотних апаратів», який тепер має право проводити іспити для підтвердження кваліфікаційних вимог спеціалістами індустрії безпілотників. Перші результати цієї ініціативи вже можна побачити: в червні перша група професіоналів — інструкторів операторів БПЛА отримала офіційні державні сертифікати про підтвердження кваліфікації.


Особливу увагу заслуговує той факт, що саме інструктори Навчального центру операторів БПЛА “Global Drone Academy” першими підтвердили свою кваліфікацію згідно державного Професійного стандарту «Оператор-інструктор дистанційно керованого безпілотного літального апарата». Це є важливим досягненням як для самих інструкторів, так і для всього центру, адже “Global Drone Academy” став першим недержавним закладом професійної освіти, який отримав визнання державою професійних компетенцій своїх інструкторів.

Share

Статьи по теме

Останні новини

У Чорному морі — один ворожий ракетоносій

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua