Goodnews.ua


Ідея про переформатування АТО узгоджена з Кремлем, – екс-нардеп

Июнь 20
11:50 2017

Ідея про переформатування АТО узгоджена з Кремлем, - екс-нардеп

Ідея про зміну формату АТО, озвучена секретарем РНБО Олександром Турчиновим, узгоджена з Кремлем.

Таку думку сьогодні, 19 червня, у ході прес-конференції на тему «Новий формат АТО: посилення військових дій чи шлях до примирення?» висловив політичний діяч, колишній народний депутат Олесь Доній.

На його думку, пропозиція Турчинова обговорювалася і була узгоджена персонально президентом Петром Порошенком, та не являється його особистою, про що говорять деякі політики і експерти.

«Існуючі пропозиції лише видаються такими, що неузгоджені. Знаючи Турчинова, я не припускаю, що попередньо ці ініціативи не були узгоджені не лише з оточенням Порошенка, але й з ним персонально. Видимість ініціативи (Турчинова, – ред.) створена для того, щоби не було відповідальності Петра Порошенка, бо зараз перевіряється внутрішня і зовнішня реакція (на законопроект, – ред.)», – розповів він, наголосивши: «Все, що стосується концепції ставлення України до окупованих територій безперечно тримається на персональному контролі Порошенка».

На думку Донія, контакти з адміністрацією президента США Дональда Трампа і візит Порошенка до Вашингтону прискорили роботу над даним проектом закону. Водночас, переконаний політик, документ узгоджений з Кремлем.

«Цей документ, як і попередні мінські домовленості, безперечно узгоджений з Кремлем», – заявив він.

Політик зазначив, що мінські угоди «виконали свою функцію, яку ставив Путін і яку виконував Порошенко». «В чому був зацікавлений Путін? У відторгненні певних територій від України і максимальному економічному ослабленні України. Яка була мета Порошенка, який пішов на угоду з Путіним? У нього було три мети – прихід до влади, збереження влади і максимальне економічне збагачення. Ці цілі досягнуті як Путіним, так і Порошенком», – розповів він.

Головна ж ідея ініційованого Турчиновим законопроекту «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України», переконаний Доній, полягатиме в тому, щоби «міняти, нічого не змінюючи».

«Пропозиції, які будуть видаватися, повинні не змінити загальну ситуацію і не будуть торкатися інтересів Путіна і Порошенка», – зазначив він.

На його думку, пропозиції щодо переформатування АТО, можливо, будуть стосуватися зміни назви військової операції, посилення повноважень президента, а також являтимуть собою «ілюзію оригінальних пропозицій для зовнішнього світу», що вигідно президенту США.

«Для Трампа вигідна ілюзія оригінальних пропозицій, бо він приходив до влади з радикальними ідеями і йому потрібно на всіх ділянках американської зовнішньої політики показувати нові віяння», – пояснив Доній.

«Отже, новий документ задовольнить Кремль, Банкову і, ймовірно, адміністрацію Трампа, але не вирішить проблеми реінтеграції українських земель, ліквідації колаборантських режимів в «Д/ЛНР» і відновлення контролю України над всіма своїми територіями», – підсумував політик.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Гарріс випереджає Трампа на 2%

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua