Goodnews.ua


Гібридний візит Порошенка до США: чому він важливий для України

Июнь 21
16:44 2017

Гібридний візит Порошенка до США: чому він важливий для України

На жаль, це не був державний, офіційний чи навіть робочий візит українського президента до США. Це був гібридний візит (від лат. hybrida – помісь). Напевно, єдиний можливий, який міг організувати Київ у цей конкретний геополітичний момент часу. Але відсутність такого візиту була би для України набагато більшим програшем, аніж його нинішній формат.

Завдання, яке стоїть перед владою, – зупинити російську агресію й розпочати нову главу двосторонніх відносин із США. Позиція Трампа в цьому питанні може бути вирішальною, може спричинити прогрес, а може заморозити статус-кво, за який Україна щодня платить людським життям. Напередодні зустірічі Трампа з Путіним для нас дуже важливо, аби Білий дім мав на своєму столі переговорів повну картинку ситуації щодо Росії в Україні та Європі. Тому цей візит має таке важливе значення для нас.

Якщо пробігтися по перших реакціях Washington Post, CNN, Associated Press, то їх важко покласти в шухлядку успіхів візиту. Але в умовах гібридної війни може спрацювати якраз гібридна дипломатія. По суті оцінити реальні результати візиту, а не лише протокольну картинку, ми зможемо з часом. Найважливіше, які статті з’являться після саміту Великої двадцятки, коли відбудеться зустріч між президнетами США та Росії.

Вже зараз стає очевидно, що головним щодо України буде американський віце-президент Майкл Пенс. І тому час, який Порошенко провів із ним, побудовані відносини будуть мати стратегічне значення для подальшої позиції лідера США. Пенс мав кілька знакових промов: одна з них на Мюнхенській конференції безпеки, де від імені американської влади оголосив підтримку НАТО, Європі та відповідальність Росії за анексію й агресію в Україні.

Так само чітку лінію щодо Росії зайняли в Міністерстві оборони США, Раді національної безпеки, Національній розвідці. Однак залишається останнє слово – за президентом Трампом. І поки що воно повноцінно не прозвучало.

Президент, парламнент, уряд повинні зробити все можливе, аби США стали на бік України. Ми все одно переможемо Путіна, але без Вашингтона-союзинка нам це буде набагато складніше й довше. І я дуже сподіваюся, що вчорашній, 20 червня, гібридний візит зміг наблизити гібридну війну до її завершення.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Челси без Мудрика проиграл Ливерпулю

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua