Goodnews.ua


Експерт: В Україні переоцінюють значення візиту Меттіса

Август 28
12:03 2017

Експерт: В Україні переоцінюють значення візиту Меттіса

Участь глави Пентагону Джеймса Меттіса у військовому параді на День Незалежності та його зустріч з Петром Порошенком свідчать про підтримку США українців, але значення цих фактів переоцінюється в Україні, вважає експерт з міжнародних питань Микола Капітоненко.

На його думку, не було сенсу сподіватися, що зустрічі Меттіса з Порошенком стане проривом у двосторонніх відносинах.

«Меттіс не та людина, яка може здійснити такий прорив, оскільки ключові рішення все-таки приймає президент Дональд Трамп. Це по-перше. По-друге, Україною не були запропоновані шляхи кардинального покращення відносин, нічого нового на порядок денний не було винесено. Знову піднімалися лише ті питання, які вже роками обговорюються. Зокрема, про військову допомогу і надання оборонної зброї, та про можливе членство в НАТО чи статус основного союзника поза НАТО», – пояснив Капітоненко, відмітивши: «Нічого нового ми не пропонуємо, тому і нових результатів не отримуємо».

За словами експерта, 750 мільйонів доларів допомоги, наданні США Україні за чотири роки, про які згадав Меттіс під час спільної прес-конференції з Порошенком, – «це дуже мало у порівнянні з десятками мільярдів, які американці витрачають в країнах, які є важливими для національних інтересів США».

«Тому немає підстав стверджувати, що американська допомога є дуже значною, зважаючи на ситуацію, в якій опинилася Україна», – підкреслив він.

Говорячи про участь у параді на День Незалежності військовослужбовців з країн НАТО, експерт заявив: «Це позитивний сигнал про те, що нас підтримують, не залишають наодинці з Росією та розуміють наші потреби в сфері безпеки».

При цьому Капітоненко відмітив, що немає значення, яка кількість іноземних військових брала участь у параді.

«Їх не могло бути багато, оскільки у світі не прийнято їздити один до одного на військові паради на День Незалежності. У даному випадку варто звертати увагу не на кількість військових, а на країни, з яких вони приїхали», – пояснив експерт.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Пушич — об игре с Вересом: Матч несложный был, мы сами его усложнили

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua