Goodnews.ua


Чому нові санкції США проти Росії – визначальні

Июль 28
22:30 2017

Чому нові санкції США проти Росії – визначальні

Насправді значення нового санкційного законодавства виходить за межі його безпосереднього змісту. Це, мабуть, найважливіший документ у світі за останні роки.

По-перше, він виключає навіть теоретичну можливість легалізації результатів загарбницької політики путінської Росії. Якщо закон запрацює, то США ніколи не визнають анексію Криму, а, значить, не визнає і більша половина світу. Політика Росії будь-яким способом домогтися визнання анексії Криму шляхом впливу на вибори та підкупу західних політиків – зазнає повного фіаско.

По-друге, він переводить українське питання в дещо іншу площину. От чому в ЄС так критикують санкції, адже вони стосуються реальних питань і реальних інтересів, а не видимості. У ЄС планували “боротися за суверенітет України” на словах не одне десятиліття, співпрацюючи з Росією в найбільш значимих сферах. Це було б просто та зручно. Тепер “українська проблема” стає і європейською проблемою. Значить, нею доведеться зайнятися серйозно, а не просто “висловлювати занепокоєння”.

По-третє, довкола Росії постає “зона відчуження”, а сам режим Путіна прирівнюють до найодіозніших режимів світу. Значить, можливості “торгуватися з Росією”, намагатися вести політику “ти мені – я тобі” у західних політиків суттєво зменшується.

Звісно, це не вирішить усіх проблем одразу. Однак задає принциповий магістральний напрямок, який не може не вплинути на перебіг історії.

Тому я переконаний, що боротьба ще не завершена, і нас чекає не один сюрприз із увпровадженням цього законодавства.
Адже це рішення важливіше за 10 резолюцій Радбезу ООН і кільканадцять – міжнародних судів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Форвард Кривбасса: Я пропускал экзамены в школе, чтобы заработать денег

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua