Goodnews.ua


Чому не всіх затриманих терористів “засвічують”

Июнь 27
15:36 2017

Чому не всіх затриманих терористів "засвічують"

Перш за все, це абсолютно правильно – ми регулярно затримуємо російських військових, і вони потрапляють у полон. Про їх захоплення не дуже часто повідомляють, оскільки у тому є певна оперативна необхідність. Вони після попереднього допиту відповідними структурами Збройних сил передаються Службі безпеки України, яка вже далі з’ясовує ступінь їх вини, визначає послідовність подальших кроків (тобто затримані потрапляють в оперативну розробку СБУ) і, після слідства, передає справу до суду.

Тому навряд чи є необхідність кожен раз поширювати такі відомості. Що з ними роблять? По-різному, варіантів багато. Також не забуваймо, що є ще певний елемент торгу, коли так само і наші хлопці потрапляють у полон. Тому, якщо є можливість звільнити наших безпечно, у короткій проміжок часу, ми робимо все, щоб їх звільнити.

Проте сказати, що затримання російських військових є додатковим доказом агресії і він нікуди не йде – я категорично проти цього. Вся інформація накопичується, фіксується, протоколюється і у певний час, коли російська влада постане перед трибуналом, це буде включено до доказової бази.

Я хотів би звернути увагу, що зараз затримали так званого добровольця, який не належить до офіційних збройних структур сусідньої держави. Такі випадки також мають місце. Він фактично не є військовослужбовцем Збройних сил Російської Федерації. Він є людиною, яка, можливо, у силу своїх певних переконань чи то за фінансовою необхідністю взяла у руки зброю і перетнула кордон України. Тобто він підлягає засудженню за тероризм і вчинення злочинів на території іншої держави, якщо він дійсно таке вчинив.

Фактично в цьому випадку ми маємо абсолютно просту ситуацію, яка не потребує подальшої розробки. Тут все ясно – людина отримає свій термін.

Якщо підсумувати. Чому “засвітили” цього? Тому що він не належить до збройних сил Російської Федерації, тому все абсолютно зрозуміло – він буде засуджений українським судом.

Чому кожний такий випадок не “засвічують”? Як я казав, часом у цьому є оперативна необхідність, і у тому числі, якщо є можливість обміняти наших хлопців на їхніх (це така “традиція” з 2014 року) – це робиться. Тому що так само як їхні групи працюють на нашій стороні, так само і наші групи “глибокого занурення” працюють і на тій стороні.

Війна продовжується і ми ні в якому разі в даному випадку не постаємо у ролі “жертви”, яка потерпає від ворогів. Ми працюємо, наносимо удари, часом влучні. Часом не дуже. Тому що, вибачте, війна – це така собі “цинічна” робота, зі своїми правилами та законами, і велась не тільки сьогодні, така ситуація існує тисячі років. Ми з цим маємо жити. Такі наші реалії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Вступ України в НАТО без тимчасово окупованих територій не обговорюється — Стефанішина

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua