Goodnews.ua


Чому не можемо порозумітися із росіянами у ставленні до протестів

Март 29
20:32 2017

Чому не можемо порозумітися із росіянами у ставленні до протестів

Я все намагаюся збагнути, де й коли саме пройшов оцей вододіл одного “радянського народу”, де в одній країні за “наших дітей б’ють” вийти вночі на вулиці, а в іншій – “не пускайте детей на митинги”.

Зараз читаю думку людини мого віку. Наше покоління за студентських часів (десь 30 років тому) було протестним, так би мовити, електоратом як у Росії, так і в Україні.

Й от людина з Росії пише, що їм тоді було все одно проти чого протестувати, аби не сидіти на лекціях. Тепер увага! Їх кликав “воздух свободы” – снікерси, марси, рок-н-рол і терті джинси. Це п’янило голову, за це вони виходили. Проти зносу готелю “Англетер”, наприклад (кількаденна акція на дві тисячі людей, студентів). Але зараз людина розчаровується в результатах тодішнього протесту – ми, мовляв, перемогли й отримали все, чого хотіли, а також на додачу те, проти чого тепер виходять на вулицю наші діти.

Симптоматично, що людина вважає, буцімто українська революція – це про мереживні трусики і ЄС.

Здається, ми ось-ось намацаємо момент істини. 30 років тому українське студенство не виходило ні за снікерси, ні за марси, ні за рок-н-рол і терті джинси. Це ніколи не стояло на порядку денному.

Український студентський протестний рух висував вимоги – непідписання союзного договору, повернення українських солдатів служити в Україну, перевибори до Верховну Раду, відставка голови Ради міністрів, націоналізація комуністичного майна. У нас була Революція на граніті.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Росія вкрала українського зерна на понад ₴30 мільярдів

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua