Goodnews.ua


Медики з’ясували, що втрата смаку та запаху при COVID-19 говорить про сильний імунітет

Декабрь 15
14:30 2022

Медики з Колумбійського університету встановили, що втрата смаку чи нюху під час інфекції COVID-19 є ознакою сильного імунітету.

Дослідження було опубліковано у журналі PLOS ONE.

По мірі розвитку пандемії COVID-19 порушення нюху та смаку було ідентифіковано як ключовий симптом коронавірусу SARS-CoV-2 та спостерігалося у 40-60% хворих.

У дослідженні вчені обстежили 306 пацієнтів, 291 з яких повідомили про зникнення нюху чи смаку. В результаті вчені встановили, що шанси на утворення антитіл були в 1,98 рази вищими серед тих, хто повідомив про зміну нюху, і в 2 рази вищими серед тих, у кого було порушено сприйняття смаку, порівняно з пацієнтами, які не страждали від цих порушень.

«Результати нашого дослідження показують, що втрата нюху та смаку під час інфекції COVID-19 є сильним прогностичним фактором для надійної імунологічної відповіді», — сказали дослідники.

У майбутньому вчені хочуть оцінити рівень освічених антитіл у пацієнтів із порушенням нюху та смаку після вакцинації.

Tags
Share

Статьи по теме

Останні новини

4 продукта, которые помогут сохранить хорошее зрение

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua