Дослідники назвали корисну ягоду для здоров’я очей
Вживання в їжу ягід годжі може запобігти погіршенню зору у людей похилого віку. Такого висновку дійшли дослідники з Каліфорнійського університету, результати роботи яких публікує журнал Nutrients.
Дослідження проводилося упродовж трьох місяців. До участі в ньому було залучено добровольців віком 45–65 років, які були поділені на дві групи.
Учасники експерименту з першої групи щодня вживали близько 30 г ягід годжі. Наприкінці дослідження у добровольців виміряли густину захисних пігментів очей. Як виявилось, за час експерименту цей показник зріс.
Інша група, що складається з 14 піддослідних того ж віку, протягом трьох місяців приймала лікарські БАДи. Жодних змін у них зафіксовано не було.
За словами дослідників, у групи людей, які вживали ягоди годжі, був підвищений рівень лютеїну та зеаксантину. Ці два пігменти відфільтровують шкідливе синє світло, забезпечують антиоксидантний захист та допомагають захистити очі від наслідків старіння.