Goodnews.ua


Україна закликає запровадити санкції проти російської ядерної промисловості

Декабрь 27
18:28 2022
Міністр енергетики України Герман Галущенко закликав світову спільноту впровадити санкції проти ядерної промисловості рф та відмовитись від російського ядерного палива.

Про це він заявив на зустрічі з очільниками дипломатичних місій Групи семи та Представництва ЄС в Києві, повідомляє Міненерго.

«Дуже важливо сьогодні дати сигнал про готовність відмовитися від нього (ядерного палива – ред.) через конкретний період часу. Це можливо. Інші виробники можуть збільшити обсяги свого виробництва, щоб замістити російське ядерне паливо», – зауважив Галущенко.

Міністр зазначив, що під егідою МАГАТЕ тривають переговори стосовно створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС. Позиція України в цьому питанні залишається незмінною: російські військові разом зі зброєю та представниками Росатома повинні залишити станцію.

Як повідомлялося, російські війська захопили ЗАЕС 4 березня. Загарбники розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. Причому в цих обстрілах ворог звинувачує ЗСУ.

Українська влада наголошує, що для відновлення ядерної безпеки росія повинна повністю вивести свої війська та техніку із Запорізької АЕС.

Статьи по теме

Останні новини

Тайсон и Пол провели дуэль взглядов на месте будущего боя

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua