Goodnews.ua


Туреччина зупинила транзит санкційних товарів до росії

Март 20
23:11 2023

З 1 березня Туреччина зупинила транзит підсанкційних товарів до росії. Таке рішення було прийнято після посилення тиску з боку США та Європейського Союзу.

Про це повідомляє Reuters.

Цю інформацію підтвердив голова Стамбульської асоціації експортерів чорних і кольорових металів Четін Теджделіоглу.

«Уряд Туреччини передав компаніям список заборонених іноземних товарів і наказав їм не перевозити їх до росії з 1 березня», – пише агентство, посилаючись на турецького чиновника.

Як зазначив Теджделіоглу, враховуючи серйозні попередження від західних урядів, це була «можливість» уникнути конфронтації з ЄС, на який припадає половина турецького експорту в рамках спільного митного союзу.

«Був перелік обмежень на реекспорт із зон вільної торгівлі в росію, починаючи з березня, і була дана вказівка», – заявив він.

Четін Теджделіоглу зауважив, що товари, які вироблені в Туреччині, навіть із комплектуючими з інших країн, все одно можуть поставлятися в росію без обмежень.

«Нові обмеження Туреччини змусили російських імпортерів шукати альтернативних постачальників у Казахстані та інших країнах, не звертаючи уваги на вартість», – підсумував голова Стамбульської асоціації експортерів чорних і кольорових металів.

Також представник Європейського Союзу повідомив Reuters, що Анкара надала Європейській комісії усні запевнення, що з 1 березня товари не будуть проходити транзитом до росії, якщо на них поширюються санкції ЄС, США чи Великої Британії та експортний контроль.

Статьи по теме

Останні новини

Дом престарелых: круглосуточная забота и поддержка

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua