Goodnews.ua


Світовий банк запускає програму кредитування для жінок-підприємиць

Июль 10
15:19 2017

Світовий банк запустив у суботу програму державно-приватних кредитів, спрямовану на надання більше одного мільярда доларів на підтримку жінок-підприємців у країнах, що розвиваються, – проект, ініційований дочкою президента США Іванкою Трамп.

Ця подія привернула увагу до потужної політичної ролі Іванки Трамп у Білому домі, де вона офіційно працює радницею її батька, і часто зустрічається зі світовими лідерами, зокрема, канцлером Німеччини Анґелою Меркель та прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Саміт "Великої двадцятки" у Гамбурзі

Саміт “Великої двадцятки” у Гамбурзі

Світовий банк заявив, що початкове фінансування у розмірі 325 мільйонів доларів походить від донорів, включаючи Німеччину, Сполучені Штати, Саудівську Аравію та Об’єднані Арабські Емірати, і буде продубльовано сотнями мільйонів доларів додаткового приватного капіталу.

«Це буде, як ми сподіваємось, мультимільярдним фондом для підтримки жінок-підприємців», – сказав президент Світового банку Джим Йонґ Кім під час запуску, в якому взяли участь шість із 20 світових лідерів, які зустрілися на саміті «Великої двадцятки» в Гамбурзі, та директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард.

«Це не милий маленький проект. Це буде головним рушієм економічного зростання в майбутньому… і водночас приведе до гендерної рівності», – наголосив він.

Програма, яка має почати надання кредитів до кінця року, співпрацюватиме з урядами «з метою покращення законодавства та нормативних актів, які пригнічують жінок-підприємців», і стимулюватиме банки звільняти кошти для бізнесів, що належать жінкам.

Іванка Трамп, Крістін Лаґард і Христя Фріланд на саміті у Гамбурзі

Іванка Трамп, Крістін Лаґард і Христя Фріланд на саміті у Гамбурзі

У рамках проекту також буде створено інтерактивний інструмент, який допомагатиме жінкам-підприємицям у країнах, що розвиваються, знайти наставників і консультантів, таких, як Іванка Трамп, додав Кім.

Жінки-підприємиці на заході відзначали важливість вирішення юридичних бар’єрів, які перешкоджають жінкам володіти власністю та обмежують доступ до фондів.

«Розширення прав і можливостей жінок абсолютно необхідне», – заявив генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерреш, засуджуючи те, що він назвав регресом у правах жінок навіть у промислово розвинених країнах.

Меркель сказала, що вона вражена тим, як швидко банк реалізував проект, який був ініційований лише п’ять місяців тому.

«Якби все йшло так швидко в Світовому банку… тоді ми були б набагато ефективнішими», – зауважила вона.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

ТЦК отменил отсрочки более 200 «студентов-уклонистов»

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua