Goodnews.ua


Британія через Світовий банк надасть Україні півмільярда доларів

Декабрь 23
22:45 2022

Велика Британія надала Україні позику на суму $500 мільйонів через проєкт Світового банку. Гроші підуть на виплату соціальної допомоги родинам із дітьми та на зарплату працівникам державних вишів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

«Сьогодні, 23 грудня 2022 року, міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Україна, Білорусь та Молдова) Аруп Банерджі підписали Угоду про надання Україні четвертого Додаткового фінансування в рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) )), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту «Підтримка державних витрат для забезпечення стабільного державного управління в Україні». Сума позики становить 500 млн дол. США», — йдеться у повідомленні.
Кредитні кошти нададуть на пільгових умовах під гарантії Великої Британії. Термін погашення кредиту – 18,5 року з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних.
Марченко подякував Британії і зазначив, що Лондон є одним із лідерів у підтримці України у боротьбі проти російської військової агресії.
Він також зазначив, що ці кошти на відшкодування видатків державного бюджету на виплати соціальної допомоги сім’ям із дітьми, заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти, а також комунальних послуг.
Інші новини: Світовий банк схвалив додатковий пакет допомоги Україні на $610 мільйонів.

Статьи по теме

Останні новини

На Київщині ППО працює по ворожих дронах

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua