Goodnews.ua


Люстра з антикварного магазину за £6 тисяч продано на аукціоні за £2,9 млн

Март 03
22:38 2023

Фото: Anadolu Agency/Contributor/Getty Images

Англійський художник Джон Кракстон придбав у 1960-х в антикварному магазині люстру за £6 тис. Пізніше з’ясувалося, що вона була зроблена в 1940-х роках відомим швейцарським скульптором Альберто Джакометті і тепер продана на аукціоні за £2,9 млн.

Про це пише Daily Mail.

Швейцарський скульптор-сюрреаліст, роботи якого сьогодні представлені в найбільших музеях світу, отримав замовлення на виготовлення люстри для лондонського офісу літературного журналу Horizon. Джакометті вирішив зробити люстру у вигляді бронзового світильника з підвішеною до нього декоративною кулею.

Після закриття видання Horizon у 1950 році люстра потрапила до лондонської антикварної крамниці. Там її купив англійський художник Джон Кракстон наприкінці 1960-х років. Люстра провисіла у квартирі художника на півночі Лондона до самої його смерті у 2009 році.

2021 року після перевірки Фондом Джакометті в Парижі було встановлено, що люстра справді належить творчості швейцарського скульптора.

Люстра була оцінена в £1,5 млн і виставлена ​​на продаж на аукціоні Christies. З урахуванням комісійних загальна ціна виробу після продажу становила 2,9 млн.

Мішель МакМуллан, керівник відділу мистецтва XX століття в Christies, сказала: «Люстри художника неймовірно рідко з’являються на аукціоні, і ми знаємо, що в базі даних Джакометті зареєстровано всього сім таких об’єктів, що робить цю можливість придбання роботи унікальною».

Інші новини: Іспанська поліція затримала злодіїв та повернула столітні малюнки Сальвадора Далі.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Ярмолюк — в старте на матч Брентфорд — Тоттенхэм

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua