Goodnews.ua


Закон Южаніної не вирішить проблему власників дешевих «євроблях»

Август 07
15:04 2018

Незабаром Рада повинна остаточно ухвалити закон Ніни Южаніної, мета якого – здешевити розмитнення вживаних авто і остаточно вирішити питання нерозмитнених автомобілів. Однак, для деяких власників старих авто з Європи це не привід для радості.

Справа в тому, що якщо новий закон і затвердять, у деяких власників виникне проблема “з іншого боку” – при спробі розмитнити авто йому може загрожувати штраф не тільки в Україні, за порушення строків ввезення, але в Європі – тій країні, де зареєстрований автомобіль.

Щоб поставити машину на облік в Україні, її потрібно спочатку зняти з реєстрації в Європі. Для цього не обов’язково брати сам автомобіль – досить мати при собі документи і номерні знаки. І ось вже на місці призначення, в поліції тієї чи іншої країни, можуть виникнути проблеми: якщо у транспортного засобу вичерпалася обов’язкова страховка хоч на один день, власнику безумовно загрожує штраф.

Наприклад, в Польщі розмір штрафу за відсутність поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності (громадянки) або за відсутність поліса міжнародного страхування (зеленої карти) може становити 4000 злотих, тобто 1000 євро (при порушенні терміну на 2 тижні). А таких авто в Україні хоч греблю гати. Так, часто їх купують зі страховкою, але потім, після того як європеєць вже продав автомобіль, він знімає автомобіль із страхового поліса, оскільки в країнах ЄС ця послуга недешева. У кращому випадку продавець попереджає покупця про свої дії, в гіршому ж – взагалі нічого не говорить.

У підсумку, перед фактичним власником виникає дилема: заплативши 1000 євро, машина стане дуже дорогою (особливо якщо врахувати, що вона була куплена за 2-3 тис. євро), а віддати на брухт – шкода. І що робити в цій ситуації, сказати складно: кожен повинен вирішити для себе сам.

Джерело: mashyna.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Армия восстановления» в Украине: сколько денег выплачено

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua