Goodnews.ua


З 1 січня на водіїв очікує нова перевірка

Декабрь 27
16:01 2018

З 1 січня 2019 року працівники Держприкордонслужби безпосередньо в пунктах пропуску будуть перевіряти у водіїв наявність «Зеленої карти» і її справжність.

Прикордонники раніше перевіряли достовірність поліса візуально і лише в разі потреби, пише Автотема з посиланням на Автоблог.

«В останні роки стали помічати, що йде падіння по відношенню кореляції між проданими зеленими картами і кількістю автомобілів, які виїжджають. Вже призвичаїлися наші ділки, які на цьому спеціалізуються, щоб фальшиві карти були десь в наявності біля кордону», – кажуть митники.

Так, з січня 2019 року розпочнеться автоматизований режим перевірки полісів страхування «Зелена карта». У той же час в декількох регіональних пунктах пропуску вже проводиться така перевірка в тестовому режимі.

«Якщо в базі даних прикордонники не знаходять інформацію про поліс, то автомобіль не пропускають через кордон. Адже без такого поліса в’їзд до країн міжнародної системи страхування «Зелена карта» заборонений чинним законодавством», – пояснили в ДПСУ.

При цьому за підроблений поліс автомобілістам ще загрожує штраф в розмірі 850 гривень, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2 років. Крім того, згідно з чинним законодавством, за підробку документів передбачений штраф в розмірі 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1190 гривень, арешт на строк від 6 місяців або обмеження волі на строк 3-5 років або позбавлення волі на строк до 5 років.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Києві відбувся концерт із нагоди 85-річчя композиторки Лесі Дичко

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua