Goodnews.ua


Яку суму готові заплатити «євробляхери» за розмитнення

Сентябрь 26
13:00 2018

Голова громадської організації “Авто-Євросила” Олег Ярошевич заявив, що законне розмитнення автомобіля має становити не більше 40% від суми автомобіля. Про це Ярошевич заявив в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Він підкреслив, що зараз це коштує щонайменше 100% від вартості автомобіля.

“Беремо 10 тис., їх гарно обраховувати. 10 тис. євро коштує автомобіль, ми беремо від нього 34,5%. Пояснюю, що за цифра 34,5%: 20% – ПДВ, 10% – мито, 3% – Пенсійний фонд, 1,5% – надходження до бюджету армії. 34,5% сьогодні обумовлено законодавством, які я вже зобов’язаний заплатити. Акциз сьогодні буде дійсно і складає, за що ми боремося, і чому ми не приймаємо ставку, якою було обчислено, з комітету вийшов саме цей законопроект. Цей законопроект ставить таким чином, що автомобіль, наприклад, 15-річний, має, крім ПДВ, мита і Пенсійного фонду ще акциз. От вважайте, 75 євро помножити на 15 років автомобілю – це 1200 євро коштує тільки акциз. Ще приблизно 2,5 тис. буде коштувати ПДВ та мито. Це 100% вартості. Ми ставимо межу – не більше, ніж 40% вартості автомобіля, що це має бути законно”, – заявив Ярошевич.

Нагадаємо, 13 липня 2018 року, в останній пленарний день минулої сесії ВРУ депутати підтримали за основу два законопроекти, які мають вирішити проблему нерозмитнених авто на єврономерах в Україні. Один з них пропонує запровадити нові ставки акцизного податку, а другий – підвищити штрафи за порушення при ввезені авто на територію України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Экс-игрок сборной Украины, тесть которого погиб на войне с РФ, обратился к Тимощуку

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua