Goodnews.ua


Яким був перший український електрокар

Январь 04
17:01 2019

Зараз найбільш упізнаваним електромобілем в світі однозначно є Tesla, вироблена однойменною компанією американця Ілона Маска. Вона легка, швидка зручна і приваблива.

Однак, як виявилося, Маск був не першим. Українська компанія з українських же запчастин (!) Ще в 1991 році випустила свою версію авто на електротязі, пише Автотема з посиланням на Автотема з посиланням на» rel=»noopener» target=»_blank»>autogeek.com.ua.

«Таврія» зразка 1991-1994 рр. носила назву ЗАЗ-1109. Вона виявилася досить вдалою завдяки високоефективному перетворювачу енергії і мікропроцесорній системі управління знову-таки українського виробництва.

Конструктори легкий, недорогий і сучасний кузов комплектували доступними свинцево-кислотними батареями. Цю модель продавали в Європі, і вартість її була досить низькою – всього 8 000 доларів. При цьому ціна самого акумулятора в даному випадку становила 2 000 доларів. Заряжалась вона від простої домашньої розетки.

«Таврія Електро» йшла на експорт. Партії по кілька тисяч примірників йшли до Швейцарії, надходили також замовлення і з Німеччини.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

3 рецепта на основе меда при отложении солей в суставах

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua