Goodnews.ua


Який податок платити при першій реєстрації авто

Январь 29
18:02 2019

Нові діапазони визначення ставки розміру збору у Пенсійний фонд при першій реєстрації автомобіля. Одне з важливих питань, що цікавить автомобілістів, котрі обмірковують купівлю авто, – це розмір збору за першу реєстрацію автомобіля, який необхідно сплачувати перед тим, як отримати нові номерні знаки на свій “свіжопригнаний” автомобіль, або ж на “легалізовану” легківку, яка раніше їздила по Україні на єврономерах, пише Автотема з посиланням на Авто24.

Цей збір стягується і при реєстрації нових авто. Також у законодавстві присутня вимога сплачувати збір до ПФ усім юридичним особам при продажі легкових автомобілів. Розмір збору залежить від вартості автомобіля, та становить від 3 до 5 відсотків.

Діапазони вартості “прив’язані” до розміру прожиткового мінімуму для працездатних громадян, встановленого на 1 січня поточного року. Тобто, у випадку зміни РПМ до 1 січня 2020 р., діапазони для визначення розміру збору протягом року змінюватись не будуть. Звільнення від сплати цього збору передбачені лише у випадку забезпечення автомобілями осіб з інвалідністю, а також у разі успадкування легкового авто відповідно до закону.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Бражко забил с центра поля в ворота Левого Берега: видео невероятного выстрела

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua