Goodnews.ua


Які двигуни обирають автомобілісти в ЄС

Май 08
14:00 2019

У першому кварталі 2019 року майже 60% всіх нових легкових автомобілів, зареєстрованих в ЄС, працювали на бензині, а менше третини – на дизельному паливі, пише Автотема з посиланням на Укравтопром.

Всі автомобілі з альтернативним двигуном в сукупності охопили 8,5% ринку ЄС, а на автомобілі з електроприводом (ECV) припадало 2,5% всіх автомобілів, проданих в регіоні в першому кварталі цього року.

Бензинові і дизельні автомобілі

За винятком Німеччини, попит на бензинові автомобілі збільшився на п’яти найбільших автомобільних ринках ЄС, причому Італія продемонструвала найбільший процентний приріст (+21,6%). В результаті частка ринку бензинових авто збільшилася з 55,5% до 59,3% в першому кварталі 2019 року.

З іншого боку, реєстрація дизельних автомобілів скоротилася в більшості країн-членів ЄС, за винятком Німеччини, Естонії, Латвії та Литви. Частка дизельних автомобілів на ринку впала майже на 6 пунктів у порівнянні з першим кварталом минулого року, і зараз становить 32,2% ринку.

Транспортні засоби з альтернативним живленням (APV)

У першому кварталі 2019 року попит на автомобілі з альтернативним двигуном в Європейському Союзі збільшився на 25,9%. Зростання було обумовлено сегментом автомобілів з електричним зарядом, який виріс на 40,0% (99 174 авто). У цьому сегменті продажі акумуляторних електромобілів (BEV) істотно зросли (+84,4%), в той час як реєстрація гібридів з plug-in модулями практично не змінилася. Гібридні електромобілі (HEV) також показали хороші результати (+33,3%), і протягом перших трьох місяців року було продано 184 808 одиниць. У той же час, реєстрація автомобілів LPG і NGV знизилася на 7,2% в першому кварталі, в основному через різке падіння попиту на автомобілі на природному газі (NGV).

Реєстрація транспортних засобів з альтернативним двигуном значно збільшилася на всіх основних ринках ЄС. Попит на APV продемонстрував найбільший процентний приріст в Німеччині (+62,9%) – в основному за рахунок подвоєння продажів в гібридному сегменті – а також в Іспанії (+48,9%).

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Цены на хлеб в Украине вырастут: прогноз

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua