Goodnews.ua


Які авто подорожчають цього літа

Июнь 02
20:00 2019

В Україні з 1 серпня поточного року на автомобілі, що ввозяться з Росії, вводиться спецмито в розмірі 5%. Якщо постачальники не доведуть, що авто, які ввозяться, не зроблені на російських заводах, їм доведеться платити спецмито.

Зараз не так вже й багато автомобілів з Росії потрапляють в Україну, оскільки на них діє запроваджений кілька років тому додатковий податок в розмірі від 10 до 15%. Проте, на українському ринку, як і раніше, присутні такі російські автомобільні бренди, як Lada, ГАЗ, УАЗ, КамАЗ, і ПАЗ. До того ж, з РФ до нас в країну ввозять деякі свої моделі компанії VW, Hyundai і Kia.

Якщо поставки цих автомобілів триватимуть (а швидше за все, так і буде, просто знизиться кількість ввезених машин), то ціни на них зростуть мінімум на 5%.

Також можуть подорожчати автомобілі, які ввозять «сірі» дилери і приватники з Європи, США, Азії. Вони навряд чи зможуть отримати офіційний «сертифікат про походження».

А ось у офіційних дилерів проблем з отриманням такого сертифіката бути не повинно. Такої думки дотримується Олег Назаренко, голова асоціації ВААІД.

Багатьох українців, напевно, хвилює питання про те, чи потраплять під дію спецмита автомобілі з іноземною реєстрацією? Швидше за все, ні, їх це не торкнеться. Законодавство не передбачає наявності сертифіката походження б/у авто на єврономерах. До того ж, навряд чи «євробляха» з Європи має російське «коріння».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Спроба замаху на Трампа: у суді підозрюваний не визнав провини

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua