Goodnews.ua


Як зміниться ціни на пальне в Україні найближчими днями

Апрель 26
11:47 2021

Ціни на нафтопродукти в Україні знову почали зростати після зниження на попередньому тижні.

Так, окремі мережі підняли вартість літра дизпального на 1,4 грн. Дорожчають і бензин, і газ, але повільніше. Однак по регіонах немає єдиного цінового тренда – в деяких областях пальне навіть подешевшало.

Заступник Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев розповів, чого очікувати з вартістю бензину та дизельного пального до кінця квітня.

“Причина зростання оптових цін сезонна – є два періоди, коли оптовики закуповують пальне про запас: це середина грудня і середина квітня, тобто перед святами. Крім того, вони нині поповнюють запаси через планову зупинку наших великих постачальників Мозирського НПЗ (Білорусь).

Як і раніше, незрозуміла ситуація з поставками російського пального, що додатково впливає на ціни”, – зазначив експерт.

Якщо брати до уваги змінення цін на пальне протягом останнього часу, то в середньому в Україні вони змінилися мало – серед бензину і газу плюс 3-5 копійок на літрі, а дизель навіть подешевшав. Та в окремих регіонах стрибки цін набагато значніші.

За тиждень пальне подорожчало на 15-40 коп./л в шести областях, на 2-13 коп./л – в десяти областях, подешевшало на 10-57 коп./л теж в шести областях, у двох областях – Луганській та Чернігівській – і в Києві ціни залишилися стабільними. Найзначніше здешевлення було на Київщині 37-42 коп./л по бензину, 57 коп./л за дизпальне.

Геннадій Рябцев зробив свій прогноз щодо вартість пального до кінця квітня.

“Зростання в опті буде тривати, його підстьобне підвищення цін на нафту від 63 до 67 доларів за барель. Але в квітні ціна бензину вище 30 грн/л не буде. Зате в травні, коли припиниться дія меморандуму між трейдерами і Кабміном про обмеження цін, можливе подорожчання пального приблизно на 1 грн/л вже на травневі свята”, – підсумував Рябцев.

Раніше розповідалося про те, що в Україні протягом найближчого часу може зрости вартість автогазу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Курс валют на 30.09.2024: доллар снизился

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua