Goodnews.ua


Як впоратися з великою витратою палива взимку

Ноябрь 25
23:00 2018

За логікою речей і по фізичним законам, взимку машина повинна споживати більше палива. Але зі зростанням цін на бензин зима може боляче вдарити по кишені автомобіліста. Чи можна якось заощадити на пальному і знизити його витрату в холодну пору року?

Чому взимку зростає витрата?

З приходом лютих морозів мотор стає більш витратним, ніж влітку. Природно, перша і найголовніша причина – необхідність прогрівати машину перед виїздом. Машина стоїть торохтить вхолосту, спалюючи паливо. А той, хто вважає за краще сісти в прогрітий автомобіль і користується сигналізацією з автозапуском, ще більше збільшує витрату бензину у свого авто. Якщо ви заводите двигун, а пічка включена, значить витрата бензину зросте.

Крім того, вона росте, якщо ви часто їздите на невеликі відстані і виходите з машини, заглушаючи двигун. Знову запустити систему, прогріти машину – на все це потрібно більше пального. Також витрата зростає при короткочасних зупинках.

Самі умови змушують машину бути більш ненажерливою, ніж влітку. Наприклад, якщо машина їде з пробуксовкою по сніжному накату, по погано почищеним дорозі, тоді витрата палива виросте. Снігопад ускладнює рух і також збільшує цей показник.

Коли ви перевзуваєте машину в зимову гуму, відразу відчуваєте, як вона змінюється в своїй поведінці, потребує додаткової «підгодівлі».

Крім того, не сприяють економії палива та підшипники – мастило твердне при нульових температурах і заважає машині їхати.

Як економити бензин?

Відповідальні автомобілісти готуються до зимового сезону заздалегідь, перевіряючи працездатність всіх систем. Але важливо й себе підготувати до складної погодної обстановки, в якій вам доведеться керувати машиною. Різка їзда в таких умовах і небезпечна, і призведе до підвищеної витрати палива. Потрібно рухатися плавно, акуратно, не прискорюючись і не гальмуючи різко. Не перевищуйте швидкість. Все це скоротить зимову ненажерливість машини.

Пам’ятайте, що рух на зниженій передачі збільшує обороти, а значить підскакує витрата палива. Після того, як запустили двигун, прогрійте його кілька хвилин і повільно рухайтеся, знову ж без ривків.

Перевантажувати машину взимку теж не варто. Можна навіть багажник прибрати з даху. Зайва вага також збільшує витрату палива. Тому прибирайте всі зайві предмети, які могли залишитися в машині ще з літа.

Не забудьте перейти на зимове моторне масло. Якщо на дворі тріскучі морози, деякі використовують «автопокривало», яке не дозволить моторному відсіку промерзнути.

І, звичайно, перевірте, в якому стані ваша машина перед зимою – задовільний стан дозволить прибрати перевитрату палива і таким чином заощадити. Вчасно міняйте витратні матеріали!

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Вольфф назвал главную проблему нынешнего болида Мерседес

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua