Goodnews.ua


Як визначають вартість «євробляхи» при розмитненні

Декабрь 14
22:00 2018

Експерти розповіли, як визначають вартість автомобіля, з якої треба сплатити мито та податок на додану вартість, пише expres.online.

Документами, що підтверджують вартість машини, може бути договір купівлі-продажу, інвойс, банківські або інші платіжні документи, експортна декларація, довідкова інформація щодо вартості аналогічних транспортних засобів у країні експорту, — каже в коментарі газеті Експрес Роман Макар, співробітник регіональної митниці ДФС.

— У цих документах мають бути зазначені дата продажу, номер шасі (рами), кузова (або ідентифікаційний номер), номер двигуна автомобіля, його модель, рік виготовлення, а також ім’я та прізвище особи, якій продано автомобіль.

Якщо документів нема або є підстави вважати, що у них заявили недостовірну вартість, митниця визначає цю суму на власний розсуд».

«Стаття 153 Митного кодексу передбачає перелік документів, на підставі яких визначають митну вартість автомобіля. Інші — вимагати заборонено, — додає адвокат Володимир Питель. — Для більшості «євроблях», що ввезені з-за кордону, єдиним таким документом є рахунок-фактура. Якщо він не підроблений, у ньому вказано всі реквізити і сума, яку ви фактично сплатили, то митниця зобов’язана взяти до уваги такий документ і, звичайно, митні платежі нараховувати від цієї ціни».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Дочь легендарной украинской спортсменки выиграла свой первый индивидуальный турнир в теннисе

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua