Goodnews.ua


Як коронавірус впливає на автомобільну промисловість

Март 26
20:09 2021

Минулий 2020 рік ознаменувався найгіршою кризою, що коли-небудь мала вплив на автомобільну промисловість, ключовий сектор світової економіки. Таку заяву зробив Фу Бінгфен, президент Міжнародної асоціації виробників автомобілів, повідомляє «24 Канал».

Дані свідчать про зниження виробництва у 2020 році на 16% до менш ніж 78 мільйонів автомобілів, що еквівалентно рівню продажів у 2010 році. Як зазначив пан Бінгфен, «результати 2020 року знищують усе зростання, зроблене за останні 10 років».

Для Європи спостерігалося падіння більш ніж на 21%. Всі основні країни-виробники мали різкі падіння, коливаючись від 11% до майже 40%.

У Північноамериканській зоні виробництво скоротилося більш ніж на 20%, а виробництво в США скоротилося на 19%. Південна Америка впала більш ніж на 30%, а Бразилія – майже на 32%.

Африканський континент також різко скоротився, більш ніж на 35%. Тим часом Азія протистояла досить добре, зменшившись лише на 10%. Зокрема, Китай, який сильно постраждав у перші місяці 2020 року, дуже швидко відновився. Загалом, скорочення виробництва у Китаї було обмежено лише 2%.

Азія залишається на сьогоднішній день найбільшим у світі виробничим регіоном, з 57% частки світового виробництва.

На думку пана Бінгфен, у найближчому майбутньому попит на мобільність людей та товарів залишатиметься високим. Але він буде не такий, як у минулому: автомобільна промисловість одночасно стикається з багатьма проблемами, крім необхідності економічного відновлення, таких як чистіші продукти та їх виробництво, безпечніші транспортні засоби, підключення, автоматизація.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Made in Ukraine: у Вашингтоні презентували ініціативу зі знайомства з українською якістю

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua