Goodnews.ua


Водіїв попередили про різке подорожчання усіх видів пального

Август 26
11:51 2020

В Україні ціни на всі види палива пішли вгору після двох тижнів стабільності. Опитані сайтом “Сьогодні” експерти впевнені – на роздрібному ринку нафтопродуктів почав поступово реалізовуватися потенціал зростання цін на 1 грн/л.

“Зараз через профіцит пропозиції маржа між дрібним оптом і роздробом мінімальна, тому трейдери використовують кожну можливість для зростання цін. Але так як ринок профіцитний, то ціни в роздробі підвищуються повільно. У вересні підуть дорожчі оптові поставки, і темпи зростання роздрібних цін прискоряться”, – пояснив заступник директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.

Схожа думка і у директора “Консалтингової групи” А-95 “Сергія Куюна.

“За всіма розрахунками, завезені раніше дешеві запаси палива закінчуються. Зараз в Україні найнижчі роздрібні ціни в порівнянні з іншими країнами Європи. Ми маємо мінімальну націнку в роздробі за останні два роки. Це ще один індикатор того, що ціни незабаром підуть вгору. Я упевнений, що на настала тижня окремі мережі їх підвищать ще на 50 коп./л. Поки ціни стримують українські виробники, у яких, судячи з усього, ще є запаси дешевої української нафти. Але за всіма оцінками, вони закінчуються. І досить найбільшою вітчизняної мережі “Приват” підняти ціни навіть на 50 коп./л, ринок “прорве”, – сказав Куюн.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Ямаль установил забавное достижение на стадионе Реала

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua