Goodnews.ua


Водіям розповіли, як легко оскаржити популярний штраф поліції

Октябрь 20
21:24 2022

Всім українським водіям вирішили нагадати про важливу деталь – штрафи за тріщини на лобовому склі. Важливо повідомити, що якщо у авто буде виявлено тріщину на лобовому склі, то за це можуть нібито виписати штраф.

Варто визнати, що такі штрафи далеко не всім видадуться доречними. Проте поліція не рідко звертає увагу на тріщини на лобовому склі автомобіля та виписує за це штраф, пише Hyser.

Є частина 1 ст.121 КУпАП, в якій йдеться про те, що керування водієм транспортним засобом, який має несправності, з якими експлуатація його забороняється, передбачає накладення штрафу у розмірі 340 гривень.

У той же час існує пункт 6.8.5 ДСТУ 3649:2010, де йдеться про лобове скло з тріщинами або сколами в зоні роботи двірників.

Однак ДСТУ 3649:2010 передбачає, що такі пошкодження не належать до технічних несправностей машини.

Це говорить про те, що за правилами дорожнього руху тріщина на склі не вважається технічною несправністю, з якою заборонено експлуатувати машину. Ця проблема зі склом вказує на те, що це пошкодження, а не технічна несправність.

З усього цього варто зробити висновок, що тріщини на лобовому склі в зоні роботи двірників не вважаються порушенням і не забороняють користуватися автомобілем.

Якщо вас штрафуватимуть за це, то можна спокійно заявити, що це незаконно.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Игрок Челси не хочет возвращаться в клуб из аренды

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua