Goodnews.ua


Водійські права та техпаспорт тепер не обов’язкові: що відомо про зміни

Декабрь 14
12:50 2022

Якщо раніше при отриманні посвідчення водія або техпаспорт на авто обов’язковим було оформлення бланків, то від сьогодні кожен водій може перейти повністю в електронну форму цих документів.

Постанова Кабміну від 04.11.2022 № 1299 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» набрала чинності 14 грудня, передає «Закон і Бізнес».

Зокрема, було внесено зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами (постанова від 08.05.93 №340).

Згідно із документом, відтепер посвідчення водія за бажанням заявника може бути оформлене та видане в електронній формі без виготовлення його на бланку. При цьому цифрові посвідчення мають таку юридичну силу, як і їхні пластикові аналоги.

Електронне посвідчення водія оформлюється та видається засобами Єдиного державного реєстру МВС на підставі заяви. У разі коли водій бажає отримати посвідчення водія, виготовлене на бланку, така особа звертається із заявою про обмін посвідчення водія в порядку, визначеному Положенням.

Аналогічні зміни також унесені до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів (постанова від 07.09.98 №1388).

Share

Статьи по теме

Останні новини

Проблема кадрового забезпечення судів потребує нових підходів — Мудра

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua