Goodnews.ua


Власникам “євроблях” повідомили хороші новини

Июнь 13
16:00 2018

У Європі протягом року збираються подолати проблему «скручених» пробігів на автомобілях. Згідно з останніми даними через маніпуляції з пробігом проходить від 5% до 12% машин, які продаються в будь-якій країні ЄС. При продажу автомобіля за кордон пробіг «скручується» у 30-50% автомобілів.

Депутати Європарламенту ухвалили, що Єврокомісія за цей термін має запропонувати пакет заходів, спрямованих на боротьбу з викривленнями показань одометрів в Європі.

«Якщо ЕК включить наш заклик в пакет пропозицій до законів, щорічний ефект від цього становитиме від шести до дев’яти мільярдів євро. Крім того, збільшиться рівень довіри споживачів до старих машинами, покращиться ситуація з безпекою руху«, — заявили вони.

Депутати пропонують створити реєстри пробігу, інформація яких буде доступна з-за кордону. Крім того, пропонується частіше реєструвати пробіг — зокрема, під час кожного ремонту або відвідування сервісу. Схожа система працює в Нідерландах і Бельгії, де проблема «скручування» пробігу фактично вирішена.

Резолюція також пропонує встановити чіткі критерії безпеки одометрів. За підробку показників пробігу пропонується ввести кримінальну відповідальність. Зараз така норма є в законодавстві шести країн ЄС. Після прийняття резолюції Єврокомісія зобов’язана виступити із законодавчими пропозиціями з цього питання, або відмовитися підтримувати ініціативу ЕП, пояснивши своє рішення.

Таким чином, українські покупці європейських машин з пробігом будуть впевнені у відповідності показань одометрів дійсності.

Нагадаємо, аналітики переконані, що український бюджет втратив величезні суми коштів через автомобілі на європейських номерах. Зараз на території держави перебуває безліч авто з іноземною реєстрацією, власники яких порушили термін перебування в Україні.

Як раніше повідомляла “Народна Правда”, українська влада поступово переходить від жорстких заборон до конструктивного діалогу і нарешті зможе сформулювати прийнятні вимоги для власників недорогих авто з європейською реєстрацію щодо їхнього розмитнення.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Боррель закликав ЄС та партнерів підтримати «енергетичний фронт» в Україні

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua