Goodnews.ua


Відповідальність за незареєстрований транспортний засіб виникає у разі керування ним

Март 20
21:00 2019

Верховний Суд роз’яснив, за яких умов ТЗ може бути вилучено у водія.

Суть справи: позивач оскаржив дії патрульних, які тимчасово затримали його мотоцикл у зв’язку з відсутністю реєстраційного документу. Позов мотивовано тим, що під час затримання мотоцикл знаходився на території домоволодіння, не створював перешкод дорожньому руху, а також ним ніхто не керував та не експлуатував, пише Автотема з посиланням на Ліга-Закон.

Місцевий суд позов задовільнив. Він вказав, що підстави для тимчасового затримання транспортного засобу відповідно до ч. 6 ст. 121 Кодексу про адміністративні правопорушення відсутні, оскільки позивач не керував та не експлуатував його.

Однак апеляційний суд відмовив у задоволенні позовних вимог.

Колегія суддів Адміністративного суду ВС погодилась із рішенням місцевого суду.

Верховний Суд вказав, що відповідальність водія за порушення ч. 6 ст. 121 та ч. 1 ст. 126 КУпАП, в тому числі, у зв’язку з неналежністю державного номерного знаку даному транспортному засобу та відсутністю реєстраційного документу, настає у разі керування ним або експлуатації.

Крім того, ч. 3 ст. 265-2 КУпАП визначено, що у разі якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво не перешкоджає дорожньому руху, такий ТЗ не може бути доставлений для зберігання на спеціальний майданчик.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Жена Довбика показала, как вместе с дочкой поддерживала Артема в игре против Удинезе

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua