Goodnews.ua


В Україні перевірили пальне на заправках

Январь 27
18:58 2021

Інститут споживчих експертиз традиційно проїхався українськими АЗС, відібрав проби дизельного пального та вирішив їх перевірити – чи відповідають вони стандартам, встановленим в нашій країні. Адже саме в морози якість «дизеля» критично важлива. Про це пише видання «АвтоГід».

Для тестів були взяті зразки дизельного пального з таких мереж: WOG, ОККО, БРСМ-Нафта, Prime, Chipo, Klo, Amic, ANP, Glusco, Avantage 7, Motto, Shell, Sunoil, U.GO.

Тести проводились за тими параметрами, які встановлені в ДСТУ 7688:2015. Це такі показники як гранична температура фільтрації, цетановий індекс, вміст сірки та температура спалаху.

Результати вийшли досить цікавими, більш того, позитивними. Адже навіть в «стандартних» сортах дизельного пального, яке має відповідати дизельним нормам, всі учасники тесту вклались в норми. Більш того, БРСМ-Нафта, Prime та Chipo мали реальний «арктичний» дизель, з температурою фільтрації на рівні -32-34°C. Всі інші перевищили стандарт (-20°C), мінімум на 5 градусів (Amic), або більше.

Цетановий індекс у всіх сортів також виявився в нормі. Так само і температура спалаху. А от із сіркою виявились проблеми в ANP – перевищення максимальної норми в 1,5 раза.

Ще кращі результати в фірмових зимових сортах від мереж АЗС. Там взагалі всі учасники вклались у норми, а їх сорти (Mustang diesel, Pulls diesel, БРСМ-Нафта ДП Євро Плюс, V-Power, Ventus Diesel та вітчизняний Shebel ДТ) дійсно витримують морози до -35°C.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Инсайдер раскрыл сроки восстановления Куртуа от травмы

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua